Negresă în sos fierbinte de ciocolată
Negresă în sos fierbinte de ciocolatăPregătiţi acestă reţetă atât din negrese proaspete dar, mai ales, din cele mai uscate.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
500 grame negresă
400 ml frişcă îndulcită, nebătută
200 grame ciocolată neagră (minim 65% cacao)
50 ml Amaretto di Sarono
2 linguri stafide
4 linguri de frişcă bătută pentru servire
Preparare:
Preparaţi negresa conform reţetei (fără nuci şi dulce de leche).
Preparaţi negresa în tăvi întinse pentru a nu ieşi prea groasă.
Lăsaţi negresa să se răcească şi tăiaţi-o în 4 sau 8 bucăţi egale.
Rupeţi ciocolata în bucăţi.
Încălziţi frişca nebătută.
Adăugaţi lichiorul şi stafidele în frişcă.
Luaţi frişca fierbinte de pe foc şi adăugaţi imediat în ea bucăţile de ciocolată.
Amestecaţi bine până când ciocolata este topită şi încorporată. Dacă este cazul puneţi din nou sosul pe foc.
Puneţi bucăţile de negresă în vasele de servire (cani cu gura largă, boluri sau farfurii adânci).
Turnaţi sosul peste negrese, decoraţi cu frişcă şi serviţi imediat.
Negresa în sos de ciocolată se serveşte fierbinte.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp