Orez cu ciuperci şi curry
Orez cu ciuperci şi curryPorţii: 4
Timp preparare: 30 minute
Ingrediente:
400 grame ciuperci albe
300 grame orez
1 ceapă albă medie
1 lingură rasă de curry
700 ml supă de legume (sau 3 cuburi de concentrat)
3 linguri ulei de măsline (sau de floarea soarelui)
sare şi piper
Preparare:
Încingeţi uleiul într-o cratiţă cu capac. Adăugaţi ciupercile tăiate pe secţiune sau cuburi mari. Căliţi ciupercile până scade zeama pe care au lăsat-o şi prind a se rumeni.
.După ce zeama ciupercilor a scăzut adăugaţi ceapa tocată fin. Când ceapa devine sticloasă adăugaţi lingura de curry şi amestecaţi totul pentru ca mirodeniile din curry să-şi elibereze aroma.
Spălaţi orezul şi adăugaţi-l peste ciuperci. Stingeţi totul cu supa de legume sau cu 700 ml de apă şi trei cuburi concentrat de legume. Când totul începe să fiarbă, acoperiţi cratiţa şi daţi focul la minim. Fierbeţi orezul la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, fără să ridicaţi capacul sau să amestecaţi.
Orezul cu ciuperci se serveşte ca atare sau ca garnitură pentru peşte, pui, porc sau vită.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp