Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parfait cu fructe si rozmarin

ro

30 Sep, 2011 01:00 2495 Marime text
inghetata.jpgDaca vrei ceva mai obisnuit, inlocuieste fructele confiate cu alune maruntite, iar daca iti plac deserturile cu seminte, pune fistic tocat si neaparat putin ness.

Timp de preparare:

Indelungat

Numar de portii:

8

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

portocale, lamai, floricele, rozmarin, iaurt

Ingrediente

50 g coaja de portocala confiata (glasata)
50 g coaja de lamaie confiata - pe ambele le gasesti la cutie, la raioanele de decoruri si ingrediente pentru dulciuri
2 linguri de floricele glasate pentru cofetarie
rozmarin proaspat
80 g zahar pudra
500 g iaurt natural (3,5 % grasime)
8 forme de circa 100 ml

Mod de preparare

Din rozmarin iei frunzulite cam cat intra intr-o lingura si le toci fin, dupa care le amesteci cu zaharul pudra. Le lasi intr-un castronel pana a doua zi.

Tai cojile de portocale si de lamaie cat de marunt poti, chiar daca ele sunt gata taiate in bucatele.

Intr-un castron potrivit de mare amesteci iaurtul cu fructele confiate si floricelele din zahar, incorporezi zaharul pudra si mai amesteci un pic. Portionezi masa de iaurt in cele 8 forme, apoi le pui in congelator pentru 2-3 ore.

Cu putin inainte de a aduce desertul la masa, pui un pic formele in apa clocotita, lasi sa se dezghete vreo doua secunde si rastorni continutul pe farfurioare.

Decorezi cu felioare de fructe si ramurele de rozmarin si... savurezi.

Sursa Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii