Paste cu ceapă şi costiţă afumată
Paste cu ceapă şi costiţă afumatăMai apropiate de tradiţia germană decât de cea italiană, înrudite cu cartofii ţărăneşti, pastele cu ceapă şi costiţă afumată sunt doar atât cât le spun numele. Plus un pic de boia de ardei dulce. Excelente ca garnitură sau ca mâncare în sine.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
200-250 grame paste uscate (scurte sau lungi - penne, fusilli, spaghetti etc)
200 grame bacon (kaizer, costiţă sau altă afumătură fără os)
1 lingură boia de ardei dulce
2-4 linguri parmezan ras (opţional)
2 cepe
piper proaspăt măcinat
verdeaţă (mărar şi /sau pătrunjel)
Preparare:
Fierbeţi pastele. Păstraţi câteva linguri din zeama în care au fiert. Scurgeţi-le de apă. Curăţaţi ceapa. Tăiaţi ceapa şi bacon-ul de dimensiuni relativ egale (ex. peştişori). Rumeniţi baconul. Dacă are prea puţină grăsime, adăugaţi 1 lingură de ulei sau untură. Adăugaţi şi sotaţi ceapa până se înmoaie şi prinde a se rumeni. Adăugaţi boiaua şi amestecaţi bine. Adăugaţi 2-3 linguri de apă în care au fiert pastele. Amestecaţi ceapa şi baconul cu pastele. Presăraţi cu piper proaspăt măcinat şi, opţional, cu parmezan ras. Decoraţi cu verdeaţă.
Pastele cu ceapă şi costiţă afumată se servesc fierbinţi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp