Păstrăv cu sos la cuptor
Păstrăv cu sos la cuptorIngrediente:
2 păstrăvi
3 linguri unt
jumătate de ceapă (fâşii)
4-5 căţei de usturoi
2 felii de lămâie
făină da grâu
1 lingură făină de porumb
500 g smântână
50 ml vin
3 linguri coniac
sare, piper, foaie de dafin, oregano
Mod de preparare:
Păstrăvul trecut prin făină de grâu se rumeneşte uniform în tigaia cu unt încins. Aşezi peştele în vas de iena uns cu unt. Aşezi câte 2-3 fâşii de ceapă şi felii de usturoi în interiorul peştelui. Ornezi peştele cu ceapă, usturoi şi lămâie.
Sosul:
Încingi o lingură de unt, adaugi smântână, condimentezi, adaugi o lingură de făină de grâu şi una de făină de porumb în ploaie, vinul, coniacul şi condimentele. Laşi să clocotească 2-3 minute, aşterni sosul peste peştele din vas. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins pentru 15 minute.
Mai multe reţete găsiţi aici .
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp