Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păstrăv cu sos la cuptor

ro

01 Jul, 2011 22:06 1969 Marime text

pastrav2.jpgIngrediente:

2 păstrăvi

3 linguri unt

jumătate de ceapă (fâşii)

4-5 căţei de usturoi

2 felii de lămâie

făină da grâu

1 lingură făină de porumb

500 g smântână

50 ml vin

3 linguri coniac

sare, piper, foaie de dafin, oregano

Mod de preparare:

Păstrăvul trecut prin făină de grâu se rumeneşte uniform în tigaia cu unt încins. Aşezi peştele în vas de iena uns cu unt. Aşezi câte 2-3 fâşii de ceapă şi felii de usturoi în interiorul peştelui. Ornezi peştele cu ceapă, usturoi şi lămâie.

Sosul:

Încingi o lingură de unt, adaugi smântână, condimentezi, adaugi o lingură de făină de grâu şi una de făină de porumb în ploaie, vinul, coniacul şi condimentele. Laşi să clocotească 2-3 minute, aşterni sosul peste peştele din vas. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins pentru 15 minute.

Mai multe reţete găsiţi aici .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii