Penne all' Arrabbiata
Penne all' ArrabbiataExistă variante mai simple, care nu folosesc ceapă, şi altele care o folosesc pentru a da un plus de dulceaţă.
Porţii: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
250 grame penne sau fusilli
2 linguri de ulei de măsline extravergine
1 ardei iute roşu
3 căţei de usturoi
600 grame roşii (sau echivalentul din cutie)
1 linguriţă de zahăr
1 ceapă
2 linguri frunze de busuioc
1 linguriţă oregano uscat (opţional)
sare
piper
Preparare:
Puneţi pastele la fiert în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj (de regulă 10-11 minute).
Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
Tocaţi mare frunzele de busuioc.
Scoateţi seminţele ardeiului iute şi tăiaţi-l fin.
Tăiaţi ceapa mare şi usturoiul rondele fine.
Decojiţi roşiile şi tocaţi-le mare.
Încingeţi uleiul într-o tigaie.
Adăugaţi ceapa şi rumeniţi-o uşor până devine translucidă.
Adăugaţi usturoiul şi ardeiul iute şi mai sotaţi încă 1 minut.
Adăugaţi roşiile tocate, zahărul şi puţină sare.
Fierbeţi sosul timp de 10 minute, adăugaţi busuiocul şi oregano şi mai daţi câteva clocote. Asezonați cu sare și piper după gust.
Adăugaţi pastele în sos, amestecaţi bine şi serviţi.
Pastele all' Arrabbiata se servesc fierbinţi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp