Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:57 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilaf de rosii

ro

15 Nov, 2011 01:00 2185 Marime text
pilaf.jpgO reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Pofta buna!

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

4

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

bacon, ceapa, morcovi, telina, ardei iute, usturoi, rosii, legume, avocado

Ingrediente

15ml ulei
8 felii de bacon, taiate
1 ceapa , tocata
2 morcovi, tocati
2 tulpini de telina, tocate
1 ardei iute
1 catel de usturoi, tocat
250g orez
400g rosii, curatate si tocate
750ml zeama de legume
1-2 avocado, taiat subtire

Mod de preparare

1. Incalziti uleiul intr-o tigaie solida si prajiti baconul pana cand devine crocant.

Luati de pe foc, scoateti baconul si lasati-l deoparte, pastrand 15ml de grasime in tigaie. Caliti usturoiul si legumele pana se inmoaie. Adaugati orezul si amestecati pana cand toate boabele sunt acoperite de ulei.

2. Adaugati rosiile si gatiti pentru 1-2 minute, apoi turnati zeama de legume, amestecand.

Caliti la foc mic pana cand orezul e patruns, dar nu apos. Condimentati cu sare si piper, apoi presarati baconul.
Aranjati bucatile de avocado pe deasupra si serviti cu patrunjel, coriandru sau iaurt.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii