Piure de cartofi ţărănesc
Piure de cartofi ţărănescPorţii:4
Timp preparare: 45 minute
Ingrediente:
1,2 kg cartofi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mari
1 ceapă albă mare
o lingură boia de ardei dulce
o legăturică de pătrunjel verde
3 linguri de ulei
sare şi piper
Preparare:
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb ca pentru orice piure. În paralel, curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mare.
După ce cartofii au fiert scurgeţi apa de pe ei şi sfărâmaţi-i mare cu furculiţa.
Într-o tigaie încăpătoare încingeţi uleiul şi rumeniţi ceapa. Ceapa trebuie să fie sticloasă înspre prăjită.
Când ceapa este făcută adăugaţi boiaua şi rumeniţi-o uşor. Adăugaţi cartofii şi rumeniţi piureul uşor. Asezonaţi cu sare şi piper.
Acest piure se serveşte ca atare - amestecat cu pătrunjel tocat proaspăt, alături de o salată de roşii sau ca o garnitură.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp