Pizza carbonara
Pizza carbonaraO pizza mai altfel, inedită prin formă dar plăcută prin gust. Mai apropiată de o specialitate alsaciană (flamenküche) decât de una italiană, pizza carbonara păstrează în mare caracteristicile unor paste carbonara, dar pe un blat subţire de pizza, rumenit la cuptor.
Porţii: 1
Timp de preparare: 20 de minute
Ingrediente:
110 grame aluat de pizza
1 linguriţă ulei de măsline
80 grame şuncă
3 linguri smântână
1 lingură parmezan
1 gălbenuş de ou
2 linguri vin alb
1 vârf de cuţit nucsoara
piper proaspăt măcinat
Preparare:
Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tăiaţi şunca fâşii.
Amestecaţi într-un castron smântâna cu parmezanul, gălbenuşul de ou, nucşoara, vinul şi puţin piper proaspăt măcinat.
Întindeţi aluatul într-o tavă rotundă unsă cu puţin ulei.
Presăraţi şunca peste blat.
Adăugaţi amestecul de smântână cu parmezan.
Introduceţi tava la cuptor pentru 10 minute.
Pizza carbonara se consumă fierbinte.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp