Pizza mămăligă cu brânză
Pizza mămăligă cu brânzăŞtim, sună ca o anomalie culinară. Dar nu este. Pentru că, deşi conţine la prima vedere ingrediente stranii şi forţate, această pizza respectă regulile de bază ale unei reţete clasice. Nu şi ingredientele.
Timp de preparare: 30 de minute (plus 90 de minute pentru dospire)
Ingrediente:
125 grame făină
125 grame făină de porumb
10 grame de drojdie proaspătă
1 linguriţă de untură de porc
200 grame brânză de burduf
150 grame slăninuţă afumată (cât mai cărnoasă)
150 grame cârnat de casă, afumat
1 ou
3-4 linguri de smânână
sare
Preparare:
Dizolvaţi drojdia în 3 linguri de apă călduţă, cu puţină făină, zahăr şi sare.
Faceţi un aluat de pizza din făina de grâu amestecată cu cea de porumb, drojdie, untură de porc, puţină sare şi zahăr şi 100 ml apă călduţă.
Frămânaţi până obţineţi un aluat potrivit de tare. Acoperiţi şi lăsaţi să dospească la cald minim 1 oră.
Până dospeşte aluatul, tăiaţi slăninuţa felii şi puneţi-o la rumenit pentru a extrage excesul de grăsime. Scoateţi bucăţile de slăninuţă rumenite pe un şervet de hârtie (vezi foto).
Tăiaţi cârnatul în feliuţe subţiri.
După ce aluatul a dospit, întindeţi-l într-o foaie şi potriviţi-l într-o tavă.
Lăsaţi aluatul să crească în tavă încă 20-30 de minute.
Încingeţi cuptorul la 220 de grade (foc mare).
Ungeţi aluatul cu puţină grăsime rămasă de la slăninuţă.
Presăraţi brânza de burduf pe toată suprafaţa.
Distribuiţi în mod egal slăninuţa şi feliile de cârnat.
Spargeţi un ou în mijloc.
Introduceţi tava la cuptor pentru 8-10 minute, până când pizza s-a rumenit şi aluatul este copt.
Tăiaţi şi serviţi cu smântână!
Dacă aţi ajuns până aici, probabil realizaţi şi singuri că nu e nimic în neregulă să serviţi un castravecior murat alături de o felie de pizza!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp