Pizza turceasca (lahmacun)
Pizza turceasca (lahmacun)Ingrediente principale:
drojdie, rosii, ceapa verde, pepperoni, carne de miel
Ingrediente
ALUAT:
20 g drojdie
450 g faina
1 lingura de sare
GARNITURA:
2 rosii carnoase
4 fire de ceapa verde
2 legaturi de patrunjel
2 peperoni
2 cepe rosii
250 g carne tocata de miel
1/2 lingura de chimion turcesc
4 linguri de ulei de masline
sare, piper
boia iute de ardei
ulei pentru tava
PENTRU GARNISIRE:
o ceapa rosie si una alba
1/2 salata
1 pahar de smantana acra
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu 250 ml de apa calduta, apoi o prelucrezi intr-un aluat neted cu faina si sare si lasi totul acoperit timp de 45 de minute. Oparesti rosiile, le usuci, le cureti, le tai felii, scoti samburii si maruntesti pulpa. Speli ceapa verde, tai verdeata, maruntesti.
Speli peperonii, ii tai de-a lungul, scoti samburii si tai fasii. Speli patrunjelul si il maruntesti. Amesteci carnea tocata cu ceapa verde, peperoni, patrunjelul, sarea, piperul, paprica si chimionul turcesc.
Cureti ceapa, o tai si o maruntesti, amestecand-o apoi cu aluatul cu carne tocata. Mai framanti aluatul cu putina faina si il imparti in 4 portii. Pui ulei pe tava si asezi cate doua bucati, peste ele pui carnea tocata si torni un pic de ulei de masline.
Unesti marginile spre interior si coci pizza la 225°C, timp de 15 minute. Speli salata si o tai in fasii fine. Cureti ceapa, o tai felii. Inainte de a servi, garnisesti bucatile de pizza cu fasii de salata, felii de ceapa si smantana.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp