Porc dulce-acrisor
Porc dulce-acrisorInvata sa prepari chiar tu celebrul porc dulce-acrisor, de inspiratie chinezeasca.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
4
Complexitate:
usor
Calorii:
490
Ingrediente principale:
carne de porc, orez, malai, faina, ceapa, oua, ardei, morcov, zahar
Ingrediente
500 g muschi file de porc
1 cana orez
1/2 cana cu malai
1/2 cana cu faina
2 oua
2 fire de ceapa verde
50 ml apa
ulei
PENTRU SOS
50 ml ulei de alune
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 morcov
1 ceapa
1 catel de usturoi
1/2 cana cu zahar caramelizat (topit)
1/2 cana cu otet alb
25 ml sos de soia
2 linguri cu malai
Mod de preparare
Incinge uleiul de alune. Adauga ardeiul, morcovul, ceapa si usturoiul taiate in bucati mari. Dupa cinci minute, toarna otetul alb, sosul de soia, zaharul caramelizat si malaiul amestecat cu putina apa.
Adauga restul de apa si opreste focul dupa trei minute. Amesteca malaiul cu faina si ouale batute, 250 ml de apa si sare. Trece bucatile de carne prin acest amestec si rumeneste-le in ulei.
Toarna sosul si serveste cu orezul fiert separat.
Sursa: www.ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp