Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:47 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potage Parmentier

ro

30 May, 2011 19:13 2239 Marime text
img_2192__thumb1.jpgE o supă simplă, de baza, care suportă multe variaţii şi poate fi adaptată şi îmbunătăţită după imaginaţia fiecăruia.

Ingrediente: 1 praz, 4 cartofi medii, 2-2,5l apă, 1 lingură sare, 2-3 linguri de unt sau 4-6 linguri de smântână dulce, 2-3 linguri de pătrunjel tocat sau alte verdeţuri

Mod de preparare:

Spălăm şi curăţăm prazul şi catofii. Le tăiem în bucăţi potrivite şi punem la fiert împreună cu apa şi sarea la foc mediu pentru 40-50min. Eu nu cred că le-am fiert chiar 40min, mi s-a părut cam prea mult.

Cand legumele sunt moi, le scoatem din supă şi le pasăm. Eu am adăugat puţin unt şi la pasare.

Nu mixăm prea tare să nu devină chiar ca o mâncare pentru bebeluşi.

Punem crema de legume înapoi în supă şi mai dăm într-un clocot scurt. Adăugăm untul sau smântâna, verdeaţa, potrivim de sare şi supa e gata de servire.

Dacă nu servim pe loc e mai bine să adăugăm untul sau smântâna în momentul când reîncălzim supa.

Noi am servit cu bucăţele de jambon călite uşor într-un strop de ulei şi crutoane de pâine rumenite şi ele în tigaia unsă cu ulei şi cu ceva condimente (rozmarin, busuioc, oregano).

A fost delicioasă, textura fină, gustul uşor dulceag de la praz cu aroma sa specifică... o delicatese...

Şi când te gândeşti că nu e mare filosofie de preparat ;)

Reteta preluata de pe http://ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com/2010/01/potage-parmentier-julia-child.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii