Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura cu alune

ro

04 Nov, 2011 01:00 2263 Marime text
praji.jpgUn desert delicios pentru toata familia la ocazii speciale, precum masa de Paste.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

15

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

faina, unt, zahar, smantana, zahar demerara, alune

Ingrediente

300g faina
175g unt nesarat
350g zahar demerara
200ml smantana
2 oua
3 lingurite praf de copt
150g alune

Mod de preparare

1. Setati cuptorul la 180 grade C.

2.Puneti faina intr-un bol, apoi puneti untul bucati si adaugati zaharul demerara. Puneti 350g din aluat in tava tapetata cu hartie de pergament.

3.Bateti usor smantana si ouale. Adaugati aluatul ramas si praful de copt. Puneti amestecul peste baza asezata mai devreme in tava. Presarati deasupra alune si indesati-le usor in aluat.

4.Coaceti pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 45 de minute, acoperind tava cu hartie de pergament daca alunele incep sa devina maronii prea devreme.

5.Scoateti prajitura din cuptor, intoarceti-o cu baza in sus pe hartia de pergament si mai lasati-o la cuptor 10-15 minute pana baza devine crocanta.

6.Scoateti prajitura din cuptor, puneti-o pe un gratar la racit, intorcand-o din nou. Lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o taia in portii.


Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii