Prajitura cu banane
Prajitura cu bananeTimp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
6
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
unt, banane, zahar, oua, lamaie, lapte
Ingrediente
60 g unt, la temperatura camerei
90 g zahar
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
1 banana mai mare
125 g faina
1 1/2 lingurite praf de copt
2 lingurite lapte
Pentru umplutura:
3-4 linguri gem de caise
1 banana, taiata feliute
Pentru glazura:
250 g zahar pudra
2 lingurite zeama de lamaie
colorant alimentar galben, optional
petale de trandafir
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Amestecati untul cu zaharul pana se omogenizeaza complet. Adaugati oul si coaja de lamaie. Pisati banana si adaugati-o in compozitie, amestecand foarte bine.
2. Cerneti faina si praful de copt, adaugati laptele si amestecati foarte bine.
3. Impartiti compozitia in doua tavi rotunde si neteziti suprafetele. Coaceti pentru 15-20 de minute. Lasati sa se raceasca in tavi pentru 5 minute, apoi rasturnati blaturile pe un platou pentru a se raci de tot.
4. Pentru umplutura: Intindeti gem pe baza ambelor blaturi, apoi aranjati feliutele de banana. Uniti apoi cele doua blaturi ca pe un sandvis.
5. Pentru glazura: Cerneti zaharul pudra intr-un bol. Amestecati cu zeama de lamaie si 3-4 lingurite de apa calda. Adaugati apoi colorantul alimentar galben, daca folositi.
Cu o lingura, adaugati glazura peste tort, lasand-o sa curga pe margini.
Pentru decor: Ungeti fiecare petala de trandafiri cu putin ou, cat sa o acoperiti pe fiecare. Lasati petalele pe o hartie de pergament pentru a se usca.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp