Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura cu banane

ro

27 Sep, 2011 01:00 2213 Marime text
prajituraBanane.jpgIata cea mai buna modalitate de a folosi bananele coapte.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

6

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

unt, banane, zahar, oua, lamaie, lapte

Ingrediente

60 g unt, la temperatura camerei
90 g zahar
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
1 banana mai mare
125 g faina
1 1/2 lingurite praf de copt
2 lingurite lapte
Pentru umplutura:
3-4 linguri gem de caise
1 banana, taiata feliute
Pentru glazura:
250 g zahar pudra
2 lingurite zeama de lamaie
colorant alimentar galben, optional


petale de trandafir

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Amestecati untul cu zaharul pana se omogenizeaza complet. Adaugati oul si coaja de lamaie. Pisati banana si adaugati-o in compozitie, amestecand foarte bine.

2. Cerneti faina si praful de copt, adaugati laptele si amestecati foarte bine.

3. Impartiti compozitia in doua tavi rotunde si neteziti suprafetele. Coaceti pentru 15-20 de minute. Lasati sa se raceasca in tavi pentru 5 minute, apoi rasturnati blaturile pe un platou pentru a se raci de tot.

4. Pentru umplutura: Intindeti gem pe baza ambelor blaturi, apoi aranjati feliutele de banana. Uniti apoi cele doua blaturi ca pe un sandvis.

5. Pentru glazura: Cerneti zaharul pudra intr-un bol. Amestecati cu zeama de lamaie si 3-4 lingurite de apa calda. Adaugati apoi colorantul alimentar galben, daca folositi.

Cu o lingura, adaugati glazura peste tort, lasand-o sa curga pe margini.

Pentru decor: Ungeti fiecare petala de trandafiri cu putin ou, cat sa o acoperiti pe fiecare. Lasati petalele pe o hartie de pergament pentru a se usca.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii