Prăjitură cu ciocolată şi unt de arahide
Prăjitură cu ciocolată şi unt de arahideIngrediente: 300 grame biscuiţi rotunzi cu cacao, 100 grame ciocolată cu lapte, un tub de frişcă, un borcan (300 grame) unt de arahide, un praf de cacao
Mod de preparare: Se zdrobesc biscuiţii cu cacao şi se pun într-un castron, unde se amestecă bine cu ciocolată cu lapte, topită la bain-marie. Se tapetează un vas de sticlă dreptunghiular cu hârtie, se pune un strat subţire de unt de arahide, apoi un strat subţire de biscuiţi zdrobiţi, apăsând uşor să se lipească untul de biscuiţi, însă nu prea tare (să nu se deformeze straturile). După aşezarea fiecărui strat se dă vasul la congelator cinci minute. Se aşează alternativ straturi până la terminarea compoziţiei, apoi se dă din nou la rece 30 minute. Se răstoarnă prăjitura pe un platou, se îmbracă pe laterale în unt de arahide, apoi se amestecă puţin unt de arahide cu praf de cacao şi se ornează la partea superioară. Prăjitura se serveşte simplă sau ornată cu frişcă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp