Prăjitură ieftină cu vişine
Prăjitură ieftină cu vişineO reţetă rapidă şi ieftină, atât de ieftină încât nu are nici măcar agent de afânare (praf de copt sau bicarbonat). Un pandişpan simplu cu fructe în care singurele secrete sunt ingrediente în cantităţi relativ egale şi ouăle bătute cât mai bine pentru a asigura creşterea.
Porţii: 8-12
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
250 grame vişine fără sâmburi
5 ouă mari
350 grame făină
350 grame zahăr pudră
350 ml ulei
2 linguri zahăr tos
1 plic de zahăr vanilat
2 linguri pesmet sau făină
2 linguri cacao (opţional)
1 vârf de cuţit sare
Preparare:
Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius (foc mic spre mediu). Puneți vișinele pe o farfurie și presăraţi peste ele cele 2 linguri de zahăr tos. Lăsaţi vişinele să se "îndulcească". Cerneţi făina. Separaţi ouăle în două castroane (vase adânci). Faceţi o "maioneza" din cele 5 gălbenuşuri şi ulei. Încorporaţi uleiul treptat amestecând cu un tel într-un singur sens până când se formează o cremă groasă, bine legată. În alt vas, bateţi spumă albuşurile. Încorporaţi zahărul pudră, zahărul vanilat şi 1 vârf de cuţit de sare în albuşuri. În vasul cu maioneza, încorporați albușurile spumă. Încorporaţi uşor, amestecând cu telul, făina. Ungeţi o tavă sau o formă de tort cu inel detaşabil cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină. Turnaţi aluatul în tavă. Scurgeţi vişinele de zeamă, treceţi-le prin pesmet şi adăugaţi-le peste aluat. Împingeţi uşor vişinele cu degetele în aluat. Introduceţi tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Verificaţi cu o scobitoare după 35 de minute. Scoateţi tava şi lăsaţi să se răcească prăjitura 20-30 de minute înainte de a o scoate din tavă sau tăia.
Prăjitura ieftină cu vişine se serveşte ca atare, pudrată cu zahăr sau cu frişcă bătută.
www.cevabun.roUrmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- techin 06 Jul, 2011 18:44 buna reteta!am sa o rog pe sotia mea sa o prepare!