Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prăjitură în cană

ro

08 Jul, 2011 14:50 4940 Marime text

prajitura-cana_15.jpgDesert modern pentru zile leneşe, prăjitura în cană este probabil cel mai rapid desert din lume. O prăjitură rapidă din familia checului, coaptă în cană, la microunde, gata pentru a fi servită alături de o cafea sau o cană cu lapte. O compoziţie de bază la care se pot adăuga, după gust, stafide şi/sau fructe confiate, nuci, alune, migdale, etc,.

Porţii: 1-2

Timp de preparare: 5 minute

Ingrediente:

3 linguri de făină

2 linguri de cacao

3 linguri de zahăr

1 plic zahăr vanilat

1/4 linguriţă praf de copt

1/2 linguriţă scortisoara macinată

3 linguri unt topit (sau ulei)

2,5 linguri de lapte

1 ou

1 pişcătură de sare

2 linguri zahăr pudră sau frişcă bătută (opţional)

Preparare:

Amestecaţi într-o farfurie adâncă (bol) făina cu pudra de cacao, zahărul, zahărul vanilat, scorţişoara, sarea şi praful de copt.

Adăugaţi oul, laptele şi untul topit (sau uleiul).

Amestecaţi bine până obţineţi un amestec cleios şi lucios.

Dacă doriţi, adăugaţi, după gust: stafide, nuci, fulgi de ciocolată, etc.

Turnaţi compoziţia într-o cană mare (de supă).

Introduceţi cana în cuptorul cu microunde la putere mare (min. 500 w.) pentru 3 minute.

Prăjitura în cană se serveşte imediat, direct din cană, opţional pudrată cu zahăr sau alături de 1 lingură de frişcă bătută.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii