Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prajitura "Valurile Dunarii"

ro

25 Mar, 2011 22:27 4663 Marime text

2010_04040095.jpgIngrediente:
250
gr unt moale
250 gr zahar
6 oua
350 gr faina
2 linuri cacao
un plic praf copt


CREMA
1 plic praf budinca vanilie(sau 3 linguri de amidon , 3 de zahar, vanilie)
100 gr zahar pudra
300 ml lapte
100 gr unt

Visine din compot scurse bine si curatate de samburi.


Mixam untul cu zaharul. Adaugam un ou si mixam in continuare.
Nu-l adaugam pe al doilea pana cand nu l-am incorporat bine pe primul.
Continuam la fel cu restul de oua.

Adaugam si faina in ploaie amestecata cu praful de copt Impartim compozitia in doua parti egale. In una adaugam cele 2 linguri de cacao
 Cealalta parte o turnam in tava tapetata sau cu foaie de copt. Deasupra turnam compozitia cu cacao, nivelam si deasupra presaram visinele. Coacem la foc 180 grade/350 F pentru circa 25 minute
Intre timp, pregatim crema. Am pregatit budinca, am racit-o usor, am adaugat untul si zaharul amestecand repede totul Intindem in strat uniform crema, peste blatul racit si nivelam.Deasupra am ras ciocolata. 
Enjoy!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii