Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:56 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pui cu ceapa caramelizata

ro

10 Jan, 2013 11:11 2347 Marime text
pui.jpgM-am inspirat in prepararea acestui fel de mancare dintr-o reteta palestiniana numita Musakhan. Nu am avut chiar toate ingredientele disponibile, de exemplu mi-au lipsit mugurii de pin, dar i-am inlocuit cu za'atar si combinatia a iesit foarte buna. Sumac am gasit intr-un final la Carrefour. Va spun de pe acum ca partea cea mai buna este lipia usor crocanta, impregnata de sucul puiului si cepei caramelizate.

Si un mic anunt: de vineri am concediu pana pe 11 iulie, asa ca aceasta este ultima reteta postata. Daca ati fost in Creta si ati vazut locuri (a se citi taverne ) pe care credeti ca nu ar trebuie sa le ratez, sa-mi scrieti. Lista cu obiectivele gastronomice este inca deschisa.

Cretanilor pregatiti mancarea, fiindca nu am de gand sa ratez nimic!

Ingrediente pentru Pui cu ceapa caramelizata

800 gr carne de pui (am folosit 7 pulpe inferioare)
2 linguri sumac
1/4 lingurita turmenic
3 catei de usturoi
50 ml ulei de masline + 3 linguri ulei masline
3 cepe
2 lipii
2 lingurite muguri de pin (sau za'atar)
sare, piper

Portii: 2-3

Reteta completa aici: e-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii