Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pui din Tara Basca

ro

13 Oct, 2011 01:00 2121 Marime text
pui.jpgIata un fel de ostropel, dar nu chiar. Vi se va parea delicios, cu siguranta.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

4

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

carne de pui, ardei, rosii, pancetta, usturoi, ceapa

Ingrediente

sare si piper negru proaspat macinat
1 pui mediu, taiat
4 linguri ulei de masline
1 ardei iute, fara seminte si taiat
2 ardei grasi rosii, taiati si fara seminte
140 g pancetta sau prosciutto
2-4 catei de usturoi, curatati
150 ml vin alb
1 ceapa mare, curatata si taiata
400 g rosii in bulion

Mod de preparare

1. Asezonati bucatile de pui cu sare si piper. Incalziti doua linguri de ulei intr-o tigaie mai mare si adaugati puiul. Prajiti pentru 5-6 minute pe fiecare parte, apoi adaugati ardeiul iute si cel gras, pancetta si usturoiul intreg. Turnati si vinul. Acoperiti si lasati sa fiarba pentur o ora, amestecand ocazional.

2. Incalziti restul de ulei intr-o alta tigaie si caliti ceapa pana se inmoaie. Adaugati rosiile, micsorati focul si fierbeti pentru 20 de minute, potrivind de sare si piper.

3. Pentru a servi: Puneti putin din compozitia de rosii si ceapa in farfurii, apoi puiul si ardeiul. Serviti cu paine, daca doriti, pentru a profita cat mai mult de sosul delicios.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii