Pui la ceaun
Pui la ceaun

Porţii: 4
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
2 kilograme carne de pui (cu piele şi os)
untură de porc cât să acopere carnea
sare
mujdei pentru servire
Preparare:
Dacă folosiţi pui întregi, desfaceţi carnea în bucăţi (pulpe, piept, aripi, etc).
Crestaţi carnea din loc în loc în părţile groase.
Încingeţi untura într-un ceaun (sau alt vas gros în tablă).
Adăugaţi 2 linguri de sare în untură.
Adăugaţi bucăţile de carne şi frigeţi la foc mediu timp de 30-40 de minute, până când carnea este pătrunsă în interior şi aurie la suprafaţă.
Scoateţi carnea şi lăsaţi-o la scurs pe un şervet de hârtie.
Puiul la ceaun se consumă imediat, cu mujdei de usturoi şi murături.
Untura folosită la prăjit se folosea unsă pe pâine şi servită cu ceapă roşie. În aceeaşi untură se poate conserva carnea prăjită pentru mai mult timp.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp