Pui la grătar în stil thailandez
Pui la grătar în stil thailandezPorţii: 2
Timp de preparare: 1 oră (plus 2 ore la marinat)
Ingrediente:
2 pulpe sau 6 ciocănele de pui
2 linguri pastă de curry roşu
4 linguri oţet
2 linguri de zahăr
3 linguri sos de soia
3 linguri sos de peşte
1 lingură usturoi tocat
1 lingură lemon grass tocat
2 ardei iuţi (roşii) tocaţi
piper
Preparare:
Carnea se pui se crestează în 1-2 locuri pe fiecare parte.
Pasta de curry roşu se amestecă bine cu sosul de soia, sosul de peşte, oţetul, zahărul, lemon grass, ardei iute, usturoi şi piper.
Turnaţi marinata formată peste carnea de pui.
Amestecaţi bine şi introduceţi la rece pentru 2 ore.
Frigeţi carnea pe grătar sau la cuptor până se pătrunde.
Carnea se serveşte cu garnitură de paste, orez şi/sau salate picante cum e cea de papaya.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp