Pui ţărănesc cu legume la cuptor
Pui ţărănesc cu legume la cuptorRețeta de pui țărănesc de mai jos este o variantă dietetică a clasicului pui cu legume. Necesită carne dezosată și fără piele și legume de sezon.
Porții: 4
Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente:
4 pulpe de pui dezosate și fără piele
4 roșii
8 ciuperci champignon
4 ardei grași
2 cepe
un sfert de ceașcă de ulei de măsline
sare și piper
oregano (opțional)
Preparare:
Pregătiți o tavă adâncă. Pregătiți legumele: curățați ceapa de coajă, curățați ardeii de sâmburi și cotor, curățați ciupercile.
Tăiați legumele în bucăți mari și așezați-le în tavă. Formați un pat de legume.
Presărați sare și piper peste legume.
Pregătiți pulpele de pui: ungeți-le cu puțin ulei și presărați sare și piper pe ambele părți.
Puneți puiul peste legume; lăsați loc între bucățile de pui (vezi galerie foto).
Turnați în tavă și sfertul de ceașcă de ulei .
Băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 minute.
Puiul țărănesc se servește cald, ca fel principal. Se poate servi cu o salată mică de castraveți murați.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp