Quesadilla con carne
Quesadilla con carnePorţii: 2-4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
400 grame carnitas (sau resturi de friptură de vită sau de porc)
200 grame brânză cheddar (sau un caşcaval bun)
4 lipii de porumb (tortilla)
2 roşii
6 linguri de guacamole pentru servire
2 linguri de ulei
sare
piper
Preparare:
Răzuiţi brânza şi împărţiţi-o în două.
Tăiaţi roşiile rondele.
Încingeţi o tigaie potrivită ca dimensiune pentru o tortilla, la foc mic spre mediu.
Adăugaţi o lingură de ulei.
Aşezaţi o tortilla pe fundul tigăii.
Ungeţi tortilla cu 3 linguri de guacamole.
Adăugaţi jumătate din cantitatea de carne.
Adăugaţi brânza rasă.
Aşezaţi un strat de rondele de roşii.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Acoperiţi cu o altă tortilla şi puneţi un capac peste tigaie.
După ce aţi terminat operaţiunea, lăsaţi tigaia 3 minute şi întoarceţi quesadilla cu ajutorul unei palete de plastic sau lemn. Acoperiţi din nou.
Lăsaţi-o încă 3-4 minute şi pe cealaltă parte. Scoateți quesadilla pe un fund de lemn.
Repetaţi operaţiunea cu restul ingredientelor pentru a face cea de a doua quesadilla.
Tăiaţi quesadilla cu un cuţit de bucătărie sau rolă de pizza în 4, 6 sau 8 bucăţi fiecare.
Quesadilla se serveşte fierbinte, cu smântână, guacamole şi salsa (sos din cuburi mici de roşii ardei şi ceapă).
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp