Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:37 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Quiche Lorraine

ro

11 Nov, 2011 01:00 2329 Marime text
Iquiche.jpgata reteta de baza a Quiche Lorraine. Puteti adauga, daca doriti, si branza sau ceapa printre ingrediente.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

6

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

faina, unt, oua, bacon, smantana

Ingrediente

175 g faina
135 g unt
3 oua
3 galbenusuri
6 felii de bacon (aprox 80-100g)
300 ml smantana de gatit (grasime peste 30%)
sare si piper

Mod de preparare

Amestecati faina cu 115 g unt si un galbenus. Pe o suprafata presarata cu faina, formati o bila din acest aluat. Luati un vas rotund (diametru 20 cm aprox.), cu margini joase (5 cm aprox.). Folosind un sucitor, intindeti bila de aluat intr-o foaie rotunda pe care o presati usor in forma de copt, unsa cu unt si tapetata cu faina in prealabil. Lasati la frigider pentru 15 - 20 minute.

Taiati baconul in fasii subtiri si apoi prajiti-l, fara ulei, intr-o tigaie. Aranjati baconul in vasul cu aluat. Bateti impreuna smantana, 3 oua si 2 galbenusuri, asezonati si turnati peste bacon.

Coaceti pentru 15 minute la 200°C si apoi reduceti la 180°C pentru 15-20 de minute. Cand amestecul este ferm (se poate incerca cu o scobitoare sau furculita) se scoate din cuptor si se presara cu putin unt.

Se raceste minimum 5 minute inainte de servire.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii