Salam de biscuiţi cu ciocolată
Salam de biscuiţi cu ciocolatăExistă şi o versiune mai simplă, realizată doar cu cacao, dar varianta cu ciocolată topită rămâne un succes garantat.
Porţii: 6-8
Timp de preparare: 30 de minute (plus 3 ore la rece)
Ingrediente:
300 grame biscuiţi simpli
150 grame de unt la temperatura camerei
100 grame zahăr
1 plic de zahăr vanilat
2 ouă
100 ml rom brun (sau 80 ml lapte şi 15 ml esenţă de rom)
200 grame ciocolată de menaj
80 grame stafide (opţional)
Preparare:
Topiţi ciocolata pe bain marie.
Sfărâmaţi cu mâna biscuiţii de dimensiuni potrivite (vezi film).
Dacă doriţi să folosiţi stafide, puneţi-le la înmuiat în rom sau în lapte amestecat cu rom.
Pregătiţi o tavă de cozonac pe care o tapetaţi cu hârtie de copt suficient de lungă şi lată cât să acopere salamul de biscuiţi.
Bateţi ouăle.
Amestecaţi într-un vas adânc untul cu zahărul şi zahărul vanilat până granulele de zahăr sunt aproape dizolvate.
Adăugaţi şi încorporaţi ouăle bătute.
Adăugaţi romul şi, eventual, stafidele.
Încorporaţi ciocolata topită.
Adăugaţi biscuiţii şi amestecaţi bine ingredientele uscate cu cele umede.
Turnaţi amestecul în tavă.
Presaţi bine pentru a elimina golurile de aer şi ambalaţi salamul.
Răsturnaţi salamul ambalat pe o folie de aluminiu.
Strângeţi bine, dați-i forma dorită şi depozitaţi la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.
Salamul de biscuiţi se serveşte rece tăiat în felii de 8-10 milimetri grosime.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp