Salata Caesar
Salata CaesarReţetă cult a secolului XX, salata Caesar (Cezar) se regăseşte pe meniurile tututor restaurantelor de hotel din lume şi nu numai. Simplă în aparenţă, dar sofisticată şi subtilă în profunzime, salata Caesar e scoasă în evidenţă de gustul puternic de parmezan şi combinaţia complexă de arome din dressing.
Numele său îi este atribuit italiano-mexicanului Caesar Cardini, care a inventat-o în 4 iulie 1924 (conform fiicei sale, Rosa). Hotelul Caesar, din Tijuana, fondat de Cardini în perioada prohibiţiei americane, păstrează încă în servire amprenta inventatorului său şi prepară salata direct la masă, în faţa clientului.
Porţii: 1
Preparare: 20 de minute
Ingrediente:
6-7 frunze de salată romană sau iceberg
5 linguri ulei de măsline
1 lingură oţet din vin alb
2 linguri muştar de Dijon
2 căţei de usturoi
1 gălbenuş de ou
2 linguri de anşoa în ulei
3-4 picături sos Worchestershire
8 linguri de parmezan ras
1 pumn de crutoane
sare
piper
opţional (nu se regăsesc în reţeta originală)
1 lingură bacon tocat mărunt şi rumenit (până devine crocant)
şi/sau
100 de grame piept de pui fiert sau prăjit la grătar
Preparare
Spălaţi şi ştergeţi frunzele de salată.
Rupeţi sau tăiaţi frunzele de salată.
Curăţaţi şi pisaţi căţeii de usturoi.
Răzuiţi parmezanul.
Preparați dressingul. Amestecaţi într-un vas, cu o furculiţă sau tel, uleiul cu gălbenuşul, oţetul, anşoa, usturoiul, muştarul, sosul Worchestershire, 2 linguri de parmezan, sare şi piper.
Turnaţi dressingul obţinut peste salată şi amestecaţi bine.
Adăugaţi crutoanele şi presăraţi cu restul de parmezan ras.
Opţional, se poate adăuga baconul rumenit şi/sau pieptul de pui tăiat cubuleţe sau julienne.
Salata Caesar se serveşte rece (dar nu excesiv) sau la temperatura camerei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp