Salata cu sparanghel, bacon si ciuperci
Salata cu sparanghel, bacon si ciuperciIata o idee de salata consistenta si delicioasa. Pofta buna!
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
3-4
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
sparanghel, bacon, ciuperci, rucola
Ingrediente
250g sparanghel
2 linguri de ulei floarea soarelui
4 felii bacon afumat
100g ciuperci, taiate
75-100g ruccola
Dressing:
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
1 lingura mustar frantuzesc
1 lingurita zahar
sare si piper
Mod de preparare
1. Fierbeti sparanghelul in apa pentru 2-3 minute, apoi scurgeti bine si caltiti sub apa rece.
2. Pentru dressing: Amestecati toate ingredientele.
3. Incalziti uleiul intr-o tigaie. Adaugati baconul si prajiti pentru 4-5 minute pana se rumeneste. Puneti si ciupercile si caliti inca 4-5 minute sau pana cand acestea sunt usor aurii. Adaugati si sparanghelul in tigaie pentru a-l incalzi putin, apoi amestecati rucola pana cand se inmoaie. Amestecati cu mare parte din dressing si mai lasati inca 2 minute pe foc.
Serviti salata calda cu dressingul ramas deasupra.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp