Salată de boeuf
Salată de boeufPorţii: 12-16
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:
800 grame rasol de vită
1 ceapă
2 cartofi
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 sfert de rădăcină de ţelină
1 borcan mare de mazăre (820 grame)
4-6 castraveţi muraţi şi/sau gogoşari în oţet
400 ml maioneza
1 lingură muştar
1 lingură frunze de mărar tocat (opţional)
sare
piper
Preparare:
Puneţi la fiert, într-o oală cu apă, bucata de carne şi ceapa curăţată, întreagă; spumiţi şi fierbeţi la foc domol carnea.
Curăţaţi cartofii, morcovii, ţelina.
Când carnea este aproape fiartă, adăugaţi legumele întregi (curăţate și spălate) în oală.
După ce carnea şi legumele au fiert, scoateţi-le şi lăsaţi-le la răcit. Aruncaţi ceapa fiartă.
Tăiaţi cubuleţe carnea, morcovii, ţelina, pătrunjelul, castraveții muraţi. Amestecați toate legumele tăiate într-un vas adânc cu mazărea - scursă de apa din conservă.
Săraţi şi piperaţi după gust.
Adăugaţi 300 ml de maioneză şi lingura de muştar. Dacă vă place mărarul, adăugați și mărarul tocat.
Aranjaţi salata pe un platou, finisaţi-o cu restul de maioneză întinsă cu ajutorul unei spatule şi decoraţi-o cu fâşii de morcov tăiat julienne, fâşii de gogoşar şi/sau castravete şi frunzuliţe de pătrunjel.
Salata de boeuf se păstrează şi se consumă rece.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp