Salata de smochine, ceapa coapta si sunca
Salata de smochine, ceapa coapta si suncaTimp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
4
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
ceapa, rucola, radicchio, sunca, smochine
Ingrediente
2 cepe rosii, nedecojite
1 lingura ulei de masline
1 pachet frunze de rucola
cateva frunze de radicchio
8 felii sunca de Praga
4 smochine coapte
Pentru dressing:
1 lingura otet balsamic
3 linguri ulei de masline
sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
Taiati cepe in sferturi, lasandu-le intacte in rest. Puneti-le intr-o tava, stropiti-le cu putin ulei si coaceti-le pentru 35-40 de minute, intorcandu-le din cand in cand. Lasati-le sa se raceasca pentru cateva minute, apoi indepartati coaja.
Aranjati rucola pe un platou. Adaugati ceapa coapta si sunca de Praga. Taiati smochinele in sferturi si adaugati-le salatei.
Pentru dressing: Amestecati toate ingredientele.
Stropiti salata cu dressingul si serviti-o cu paine cu masline.
Sursa: Bucatarescu.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp