Salată de vinete dietetică
Salată de vinete dieteticăPorţii: 4-6
Timp de preparare: 60-70 de minute (dacă iaurtul este scurs)
Ingrediente:
1,5 kilograme vinete de dimensiuni medii
300 ml iaurt gras
3 căţei de usturoi
1 lingură mărar tocat
1 lingură pătrunjel tocat
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
Preparare:
Puneţi iaurtul la scurs cu 6 ore înainte de folosire, într-o sită deasă, pentru a obţine o cremă de iaurt.
Coaceţi vinetele pe plită sau în cuptor până li se înnegreşte coaja şi se înmoaie.
Treceţi vinetele pe sub jet de apă rece şi îndepărtaţi-le coaja. Lăsați-le la scurs de zeama amăruie.
Tocaţi vinetele cu un satâr de lemn.
Curăţaţi şi răzuiţi fin usturoiul.
Extrageţi zeama de lămâie. Tocaţi verdeaţa.
Amestecaţi miezul vinetelor cu iaurtul, zeama de lămâie, verdeaţa, sare şi piper după gust.
Introduceţi salata de vinete la rece.
Salata dietetică de vinete se consumă rece alături de salate în diverse combinaţii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp