Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salată de vinete dietetică

ro

14 Jul, 2011 14:57 2234 Marime text
salata-de-vinete-dietetica.jpgO versiune hipocalorică a celei mai iubite forme de servire a vinetelor din România. Mai săracă în grăsimi faţă de salata de vinete obişnuită, aproape lipsită de colesterol dar bogată în gust, această salată a împrumutat din specificul Balcanilor, locul din care s-a răspândit în lume iaurtul. Astfel, deşi este o salată dietetică, nu o trataţi ca pe una lipsită de gust şi importanţă.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 60-70 de minute (dacă iaurtul este scurs)

Ingrediente:

1,5 kilograme vinete de dimensiuni medii

300 ml iaurt gras

3 căţei de usturoi

1 lingură mărar tocat

1 lingură pătrunjel tocat

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Preparare:

Puneţi iaurtul la scurs cu 6 ore înainte de folosire, într-o sită deasă, pentru a obţine o cremă de iaurt.

Coaceţi vinetele pe plită sau în cuptor până li se înnegreşte coaja şi se înmoaie.

Treceţi vinetele pe sub jet de apă rece şi îndepărtaţi-le coaja. Lăsați-le la scurs de zeama amăruie.

Tocaţi vinetele cu un satâr de lemn.

Curăţaţi şi răzuiţi fin usturoiul.

Extrageţi zeama de lămâie. Tocaţi verdeaţa.

Amestecaţi miezul vinetelor cu iaurtul, zeama de lămâie, verdeaţa, sare şi piper după gust.

Introduceţi salata de vinete la rece.

Salata dietetică de vinete se consumă rece alături de salate în diverse combinaţii.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii