Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:58 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SALATA DE VINETE FARA COACERE

ro

25 Mar, 2011 14:20 2520 Marime text

2010_01310075.jpgIngrediente: 3-4 vinete tinere 1 ceapa 60 ml ulei 2 linguri ulei pentru calit zeama de la 1/2 lamaie (2 linguri otet) sare

Mod de preparare: Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare. Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute apoi se adauga aproximativ 100 ml lapte dulce si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet si se inmoaie bine. In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender. Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.Le puteti garnisi cu masline, rosii mici, verdeata, felii de lamaie.

Pofta buna.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii