Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salată de vinete – reţetă grecească

ro

28 Jul, 2011 16:59 1934 Marime text

vinetecunuci01.jpgMelitzanosalata este numele dat de greci salatei lor de vinete. Diferită faţă de salata românească de vinete nu atât prin formă cât prin conţinut, salata grecească se distinge printr-o uşoară acciditate dată de lămâie şi oţet. Una dintre cele mai extravagante versiuni, cea de faţă, conţine un bonus surpriză: nuci şi brânză.

Porţii: 6-8

Timp de preparare: 90 de minute

Ingrediente:

1 kilogram de vinete mici

4 căţei de usturoi

100 grame miez de nucă

100 grame brânză de oaie (tradiţional kefalotiri)

2 linguri oţet din vin

zeama de la 1 lămâie

5 linguri ulei de măsline

2 gălbenuşuri de ou crude

sare

piper

pătrunjel

Preparare:

Coaceţi bine vinetele pe plită, grătar sau în cuptor.

În cuptor, vinetele (înţepate cu o furculiţă) se coc cam într-o oră la 170 de grade Cesius.

Decojiţi vinetele şi lăsaţi-le să se răcească și să se scurgă de zeamă.

Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l fin.

Tocaţi nuca şi sfărâmaţi brânza.

Faceţi vinetele piure folosind ustensile de lemn (lingură sau satâr).

Amestecaţi bine vinetele cu zeama de lămâie, oţetul, uleiul încorporat treptat, sare şi piper.

Adăugaţi usturoiul, brânza şi nucile.

Încorporaţi, pe rând, gălbenuşurile de ou.

Introduceţi salata de vinete pentru minim 30 de minute la rece înainte de servire.

Salata grecească de vinete se serveşte cu felii de pâine neagă şi ardei. Înainte de servire se presară cu pătrunjel tocat fin.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii