Salata Fattoush
Salata FattoushIngrediente: 200 g amestec de frunze de salată, de diferite forme şi culori, 200 g varza albă, tocată, o roşie mare, curăţată de seminţe şi tocată, un ardei gras roşu, tocat, un ardei gras galben, tocat, 10 cm bucată de castravete, cu coajă, curăţat de seminţe şi tocat, două cepe verzi, tocate, o ceapă roşie mică, tocată, o legătură de pătrunjel, tocată, 1/2 legătură de mentă, tocată, două lipii libaneze, două linguri de suc de lămâie, cinci linguri de ulei de măsline, sare, piper negru, proaspăt măcinat, o linguriţă de zahăr, 2-3 linguri de sumac
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 150 °C.
Se taie lipiile, cu o foarfecă, pătrăţele cu latura de 2 cm. Se separă cele două feţe ale lipiei şi se coc pătrăţelele astfel obţinute 10 minute, pe o tavă de copt. Se combină între timp, într-un castron, o lingură de ulei, puţină sare şi jumătate din cantitatea de sumac. Se ung pătrăţelele de pâine cu această mixtură. Se combină într-un borcan cu capac 4 linguri de ulei de măsline cu suc de lămâie, sare, piper şi zahar. Se scutură borcanul, ca ingredientele să se amestece. Se lasă borcanul închis, circa 10 minute, ca aromele să se amestece. Între timp se combină într-un castron mare lăptucă, varza, ceapa verde şi cea roşie, ardeii graşi, castravetele, pătrunjelul şi menta. Chiar înainte de a servi salata, se adaugă în castron pătrăţelele de lipie crocante şi dressing-ul. Se amesteca bine şi se serveşte imediat, presărat cu restul de sumac şi ornat cu frunze proaspete de mentă.
Sursa: www.reteteleluiradu.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp