Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salată grecească

ro

10 Aug, 2011 00:00 2216 Marime text
salata.jpgUna dintre cele mai apreciate salate, simplă şi gustoasă. O salată zdravănă, răcoroasă şi hrănitoare, cum numai satele Greciei puteau concepe.

Ca multe alte reţete populare, adaptarea salatei greceşti s-a făcut cam după ureche. Nu că unele nu ar fi reuşite, însă salata grecească e numai una. Şi în ea nu vom găsi cartofi, ouă, sosuri - în Paris m-am trezit cu o vinegretă în salată - sau mai ştiu eu ce. Vom găsi, însă, cu siguranţă, roşii, feta, castravete, ceapă roşie şi măsline Kalamata. Poate ardei gras şi salată verde, ceva capere, anşoa sau sardine.

Porţii: 2

Timp preparare: 15 minute

Ingrediente:

3-4 roşii

1 castravete

o ceapă roşie

200 gr brânză feta

un pumn de măsline frumoase

1 linguriţă oregano

2 linguri ulei de măsline

un praf de piper proaspăt măcinat

Preparare:

Se spală roşiile şi castravetele. Se taie roşiile în două, se elimină partea neagră unde roşia a fost prinsă de tulpină, se taie capetele castravetelui. Se curăţă ceapa roşie.

Într-un bol mare, eventual pe câteva frunze de salată tăiate, se pun roşiile tăiate în cuburi mărişoare şi castravetele tăiat la fel. Pe patul de legume se sfărâmă brânza în bucăţi potrivite.

Se împrăştie măslinele peste salată, se adaugă ceapa roşie tăiată rondele. Se adaugă uleiul de măsline. Se pudrează salată cu organo şi piper.

Salata grecească se serveşte rece, cu o felie de pâine prăjită.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii