Salată turcească de pui
Salată turcească de puiPorţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
2 piepţi mari de pui, fără piele şi os
8-10 castraveţi muraţi
5 ardei copţi
2 morcovi
1 sfert de ţelină sau 2 bucăţi de păstrârnac
1 lămâie
5-6 linguri ulei de măsline
3 linguri pătrunjel şi/sau mărar tocat
sare
piper
Preparare:
Fierbeţi pieptul de pui în apă cu sare şi puţină lămâie.
Puteţi folosi şi piept de pui gătit la grătar sau chiar resturi de friptură.
Lăsaţi carnea fiartă să se răcească şi rupeţi-o fâşii cu mâna.
Tăiaţi castraveţii muraţi rondele diagonale.
Rupeţi fâşii ardeiul copt.
Curăţaţi morcovii şi ţelina şi treceţi-i prin răzătoarea mare.
Amestecaţi toate ingredientele într-un vas adânc.
Adăugaţi verdeaţa tocată, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Introduceţi la rece 30 de minute înainte de servire.
Salata turcească de pui se serveşte rece sau la temperatura camerei, cu pâine sau lipii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp