Saleuri cu parmezan şi prosciutto
Saleuri cu parmezan şi prosciuttoPorţii: 20-24 bucăţi
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente:
1 pachet foietaj (400-500 grame)
4 linguri parmezan ras
10 felii prosciutto crudo
Preparare:
Încingeţi cuptorul la 190 de grade Cesius (temperatură medie spre mare).
Tăiaţi foaia de aluat în jumătate, pe lăţime.
Presăraţi parmezanul pe o bucată de aluat.
Adăugaţi peste parmezan fâşiile de prosciutto, aliniate una lângă alta.
Acoperiţi cu cealaltă jumătate de aluat. Presaţi bine aluatul pentru a lipi bine cele 2 foi între ele.
Cu ajutorul unui cuţit ascuţit sau a unei role de pizza tăiaţi aluatul în două, pe lungime.
Tăiaţi fâşii de 1 centimetru grosime.
Răsuciţi feliile de aluat pentru a forma spirale.
Puneţi saleurile la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament, pentru 15 minute (până se rumenesc).
Scoateţi saleurile pe o farfurie tapetă cu şervet de hârtie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp