Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saleuri cu parmezan şi prosciutto

ro

25 Aug, 2011 02:50 5947 Marime text
saleuri.jpgAperitive iubite în orice circumstanţă, saleurile se prepară rapid din foietaj (foitaj). Numele şi originea lor franceză, din cuvântul salé (sărat), sunt suficiente pentru a garanta o prezenţă elegantă pe masă. Reţeta de faţă, de inspiraţie italiană, dă un nou sens saleurilor, pe care le îmbogăţeşte cu parmezan şi prosciutto crudo (sau alt timp de şuncă crud-uscată).

Porţii: 20-24 bucăţi

Timp de preparare: 50 de minute

Ingrediente:

1 pachet foietaj (400-500 grame)

4 linguri parmezan ras

10 felii prosciutto crudo

Preparare:

Încingeţi cuptorul la 190 de grade Cesius (temperatură medie spre mare).

Tăiaţi foaia de aluat în jumătate, pe lăţime.

Presăraţi parmezanul pe o bucată de aluat.

Adăugaţi peste parmezan fâşiile de prosciutto, aliniate una lângă alta.

Acoperiţi cu cealaltă jumătate de aluat. Presaţi bine aluatul pentru a lipi bine cele 2 foi între ele.

Cu ajutorul unui cuţit ascuţit sau a unei role de pizza tăiaţi aluatul în două, pe lungime.

Tăiaţi fâşii de 1 centimetru grosime.

Răsuciţi feliile de aluat pentru a forma spirale.

Puneţi saleurile la copt, într-o tavă tapetată cu hârtie de pergament, pentru 15 minute (până se rumenesc).

Scoateţi saleurile pe o farfurie tapetă cu şervet de hârtie.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii