Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sandwich cu salată de ou

ro

18 Aug, 2011 01:41 1715 Marime text
salata.jpgUna dintre cele mai iubite salate ale lumii, salata de ou cu maioneză, verdeţuri şi ceapă, se pretează de minune a fi tartinată şi servită musafirilor sau scoasă la iarbă verde pentru un picnic. Secretul unui sandviş cu salată de ou constă în alegerea corectă a pâinii: obligatoriu neagră, de secară sau din făină de măciniş integral (graham).

Porţii: 2

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:

5 ouă fierte

3 linguri de maioneza

1 ceapă mică roşie sau una verde

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură frunze de mărar tocate

1 linguriţă rasă de piper multicolor măcinat

sare după gust

frunze de salată sau rucola

pâine (neagră, de secară, etc) pentru servire

Preparare:

Curăţaţi ceapa şi ouăle de coajă.

Spălaţi frunzele de salată şi puneţi-le la zvântat.

Prăjiţi feliile de pâine.

Tocaţi ouăle cubuleţe cu latura de o jumătate de centimetru. Dacă folosiţi ceapă roşie, tocaţi-o fin. Dacă utilizaţi ceapă verde, tăiaţi-o rondele fine.

Amestecaţi într-un bol ouăle cu ceapa, maioneza, lingura de zeamă de lămâie, mărarul, sare şi piper multicolor.

Aşezaţi frunze de salată pe fiecare felie de pâine şi peste salată de ouă.

Ornaţi cu ceapă, verdeaţă sau o jumătate de felie subţire de lămâie.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii