Shaworma de pui
Shaworma de puiPorţii: 2
Timp de preparare: 40 de minute (plus minim 2 ore pentru marinate)
Ingrediente:
200 grame piept de pui, fără piele şi os
2 lipii libaneze
1 cană de iaurt
3 căţei de usturoi
2 linguri rase baharat
1 roşie mare
2 castraveţeţi muraţi (sau proaspeţi)
1 mână de salată verde
1/2 ceapă roşie
4 linguri de hummus
1 linguriţă fulgi de ardei iute (chili)
2 linguri tahini (pastă de susan)
sare
piper
Preparare:
Tăiaţi pieptul de pui în fâşii.
Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
Amestecaţi usturoiul cu baharat-ul şi 1 linguriţă de sare.
Amestecaţi carnea de pui cu marinata.
Introduceţi la rece pentru minim 2 ore într-un vas acoperit sau într-o pungă pentru marinat. Cu cât mai multe ore cu atât mai bine.
Scoateţi carnea din marinată, scurgeţi-o bine şi frigeţi-o pe grătar, plită sau chiar într-o tigaie.
Tăiaţi roşiile rondele şi castraveţii felii.
Tăiaţi ceapa roşie peştişori.
Tocaţi salata din cuţit.
Ungeţi fiecare lipie, încâlzită în prealabil câteva secunde pe plită sau grătar, cu hummus.
Adăugaţi carnea, salata, roşiile şi castraveţii.
Adăugaţi tahini şi, opţional, adăugaţi fulgi de chili.
Rulaţi şi serviţi.
Shaworma de pui se serveşte ca atare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp