Somon marinat cu lămâi verzi
Somon marinat cu lămâi verziIngrediente
300 gr file de somon proaspăt, coajă rasă şi sucul unei lămâi, două linguriţe ghimbir proaspăt, o linguriţă piper roşu boabe, 1/2 linguriţă sare grunjoasă, frunze de coriandru pentru servire, o lămâie verde felii pentru servire,
100 ml ulei de floarea soarelui, sare, piper după gust
Mod de preparare
Se pun fileurile de somon cu pielea în jos pe un tocător. Se fizează cu mâna coada fiecărui file şi cu un cuţit ascuţit se taie pe lungime fâşii cât mai subţiri, precum cele de somon fume. Pielea rămasă se aruncă. Se pun feliile obţinute din fiecare bucată de somon pe câte o farfurie rece. Se acoperă fiecare farfurie cu folie alimentară şi se dă la rece, la frigider, până la servire, chiar 2-3 ore.
Se pun restul ingredientelor într-un borcan, cu capac şi se agită până se obţine un amestec omogen. Se scoate somonul din frigider cu jumătate de ora înainte de servire, iar cu 10 minute înainte de servirea mesei, se scoate folia alimentară de pe farfurii. Se reagită sosul din borcan şi se toarnă în mod egal peste fiecare porţie de peşte. Aveţi grijă ca somonul să fie acoperit uniform de sos. Se lasă 5 minute la marinat înainte de a-l servi.
Sursa: Gastronomie.ele.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp