Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Somon marinat cu lămâi verzi

ro

30 Aug, 2011 01:17 2836 Marime text
somon.jpgSomon marinat este o reţetă inedită şi delicioasă recomandată de specialiştii de la Good Food. Somonul reprezintă una dintre cele mai bune opţiuni când vine vorba să gătim peşte, deoarece conţine foarte multe elemente indispensabile unei dezvoltări armonioase.

Ingrediente

300 gr file de somon proaspăt, coajă rasă şi sucul unei lămâi, două linguriţe ghimbir proaspăt, o linguriţă piper roşu boabe, 1/2 linguriţă sare grunjoasă, frunze de coriandru pentru servire, o lămâie verde felii pentru servire,

100 ml ulei de floarea soarelui, sare, piper după gust

Mod de preparare

Se pun fileurile de somon cu pielea în jos pe un tocător. Se fizează cu mâna coada fiecărui file şi cu un cuţit ascuţit se taie pe lungime fâşii cât mai subţiri, precum cele de somon fume. Pielea rămasă se aruncă. Se pun feliile obţinute din fiecare bucată de somon pe câte o farfurie rece. Se acoperă fiecare farfurie cu folie alimentară şi se dă la rece, la frigider, până la servire, chiar 2-3 ore.

Se pun restul ingredientelor într-un borcan, cu capac şi se agită până se obţine un amestec omogen. Se scoate somonul din frigider cu jumătate de ora înainte de servire, iar cu 10 minute înainte de servirea mesei, se scoate folia alimentară de pe farfurii. Se reagită sosul din borcan şi se toarnă în mod egal peste fiecare porţie de peşte. Aveţi grijă ca somonul să fie acoperit uniform de sos. Se lasă 5 minute la marinat înainte de a-l servi.

Sursa: Gastronomie.ele.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii