Souvlaki de pui (frigărui greceşti)
Souvlaki de pui (frigărui greceşti)Porţii: 4
Timp de preparare: 45 de minute (plus 2 ore pentru marinare)
Ingrediente:
1,2 kilograme piept de pui fără piele şi os
1 lămâie
6 linguri ulei de măsline
2 linguri oregano uscat
sare
piper
pita şi tzatziki pentru servire
Preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tăiaţi-o cuburi cu latura de 2-2,5 centimetri.
Extrageţi sucul din lămâie.
Faceţi o marinată din ulei de măsline, zeamă de lămâie, oregano, sare şi piper.
Amestecaţi marinata cu bucăţile de carne.
Introduceţi carnea la rece pentru 2 ore.
Scoateţi carnea şi înşiraţi-o pe ţepuşe (câte 4-5 bucăţi pe o ţepuşă).
Dacă folosiți bețe de frigărui, puneți-le la înmuiat 30 de minute înainte de folosire pentru a nu se arde pe grătar.
Frigeţi frigăruile, pe grătar sau plită.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp