Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:05 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spuma de capsuni cu bezea caramelizata

ro

14 Jun, 2011 11:00 2360 Marime text

471x318_1307980534cfe6871a.jpgIngrediente

  • pentru spuma de capsuni:
  • 300 ml frisca lichida
  • un castron de capsuni ( ~ 300 g )
  • 3 linguri de zahar pudra
  • pentru bezeaua caramelizata:
  • 3 albusuri
  • 1 cana de zahar pudra ( 200 g )
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pregatim bezeaua:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa, adaugam apoi zaharul pudra si mixam bine bine pana spuma devine luciasa si lipicioasa. Adaugam apoi esenta de vanilie si zeama de lamaie. Cu un pos sau o seringa punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu, cu usa inchisa, apoi intredeschidem usa si punem o lingura de lemn pentru a ramane asa.( eu am inchis usa pentru ca am vrut sa prinda o culoare aurie si sa se caramelizeze bezeaua), insa daca nu vreti sa prinda aceasta culoare si vreti sa ramana albe lasati usa intredescisa de la inceput si coaceti 1 ora si 30 de minute la foc mic. Bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.

Pregatim spuma de capsuni: Mixam frisca. Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra si esenta, dupa care le punem peste frisca si omogenizam spuma. Dam la rece. Punem intr-o cupa, un strat de spuma, apoi unul de bezea si acoperim cu un alt srat de spuma. Deasupra ornam cu capsuni si bezea.

Reteta preluata de pe http://www.bucataras.ro/retete/spuma-de-capsuni-cu-bezea-caramelizata-22343.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii