Stiuca la gratar cu cartofi dulci
Stiuca la gratar cu cartofi dulciTimp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
4-6
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
stiuca, cartofi dulci, gem de caise
Ingrediente
30ml de miere
15g de cimbru
5g de scortisoara
30ml de ulei de masline
7 cartofi dulci mici, injumatatiti
5g de gem de caise
100g de unt
2 catei de usturoi, taiati marunt
sucul si coaja a doua lamai
800g de file de stiuca
sare si piper
gem de caise pentru paine
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Combina mierea, cimbrul, scortisoara si uleiul. Pune cartofii dulci intr-o tava de copt si toarna amestecul cu miere deasupra. Acopera tava cu folie si tine la cuptor timp de 25-30 de minute.
2. Combina gemul, untul, usturoiul, sucul si coaja lamilor intr-o oala mica. Pune pe foc si topeste ingredientele impreuna.
3. Pune stiuca pe gratar. Cresteaza pestele si impaneaza-l cu mixtura de unt. Lasa pe gratar inca 5 minute. Intoarce pe cealalta parte si repeta operatiunea.
4. Se serveste cu cartofi dulci, paine si gem de caise.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp