Supa-crema de ciuperci
Supa-crema de ciuperciPentru savoare, adauga in farfurie o lingurita cu ulei de masline.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
4
Complexitate:
usor
Calorii:
280
Ingrediente principale:
ciuperci, ceapa, unt, smantana
Ingrediente
500 g ciuperci proaspete
1 ceapa
2-3 linguri cu unt
3 linguri cu faina
200 g smantana
sare, piper
Mod de preparare
Curata ciupercile si taie-le felii. Separat, caleste ceapa in unt topit. Cand devine translucida, adauga ciupercile. Dupa zece minute, toarna 1-1,5 l de apa sau supa de legume. Potriveste gustul de sare si lasa sa fiarba 30 de minute.
Intre timp, rumeneste putin faina intr-o tigaie fara grasime. Cand devine aurie, las-o sa se raceasca, apoi adauga treptat putina apa rece, amestecand energic.
Scoate ciupercile si trece-le printr-o sita deasa, dar opreste cateva pentru decor. Pasta astfel obtinuta, subtiaz-o cu zeama in care au fiert ciupercile.
Adauga sosul de faina, smantana, sare si piper si lasa pe foc cinci minute.
Serveste supa rece, cu ciupercile oprite, putina verdeata si cateva crutoane.
Sursa: Ecuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp