Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supa-crema de ciuperci

ro

22 Sep, 2011 01:00 2138 Marime text

supa.jpgPentru savoare, adauga in farfurie o lingurita cu ulei de masline.

Timp de preparare:

Rapid

Numar de portii:

4

Complexitate:

usor

Calorii:

280

Ingrediente principale:

ciuperci, ceapa, unt, smantana

Ingrediente

500 g ciuperci proaspete
1 ceapa
2-3 linguri cu unt
3 linguri cu faina
200 g smantana
sare, piper

Mod de preparare

Curata ciupercile si taie-le felii. Separat, caleste ceapa in unt topit. Cand devine translucida, adauga ciupercile. Dupa zece minute, toarna 1-1,5 l de apa sau supa de legume. Potriveste gustul de sare si lasa sa fiarba 30 de minute.

Intre timp, rumeneste putin faina intr-o tigaie fara grasime. Cand devine aurie, las-o sa se raceasca, apoi adauga treptat putina apa rece, amestecand energic.

Scoate ciupercile si trece-le printr-o sita deasa, dar opreste cateva pentru decor. Pasta astfel obtinuta, subtiaz-o cu zeama in care au fiert ciupercile.

Adauga sosul de faina, smantana, sare si piper si lasa pe foc cinci minute.

Serveste supa rece, cu ciupercile oprite, putina verdeata si cateva crutoane.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii