Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supă cremă de pesmet

ro

05 Jul, 2011 14:31 1823 Marime text

supa-crema-de-pesmet.jpegÎn spatele aparenţei simpliste se ascunde o supă extraordinară, caldă, bogată şi aromată, cu o consistenţă catifelat onctuoasă. Culeasă din repertoriul internaţional, dar inspirată din bucătăria franco-italiană, această supă surprinde plăcut de fiecare dată. Secretul reuşitei pentru această reţetă este să folosiţi o supă de carne preparată de dumneavoastră şi, dacă se poate, chiar un pesmet făcut în bucătăria dumneavoastră.

Porţii: 6

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

2,5 litri supă de carne (pui sau vită) limpede

240 grame pesmet fin

100 grame unt gras (minim 80% grăsime)

4 linguri parmezan

4 ouă

1 linguriţă nucsoara măcinată

piper proaspăt măcinat

Preparare:

Puneţi 4-5 linguri de pesmet deoparte. Topiţi untul într-un vas adânc, de preferinţă neaderent. Adăugaţi pesmetul şi rumeniţi-l câteva minute amestecând constant. Transferaţi pesmetul prăjit într-o oală. Adăugaţi treptat supa amestecând constant. Până fierbe supa, amestecaţi ouăle cu parmezanul, restul de pesmet şi nucşoară. Lăsaţi să dea supa câteva colocote şi adăugaţi amestecul de ouă. Lăsaţi să dea din nou în clocot, luaţi de pe foc şi pasaţi. Asezonaţi cu piper după gust. Dacă e cazul, mai adăugaţi sare.

Supa cremă de pesmet se serveşte fierbinte cu crutoane sau pâine prăjită.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii