Supă cremă de porumb
Supă cremă de porumbPorţii: 6-8
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
3 căni de porumb, proaspăt ras de pe cocean cu cuţitul (sau 2 conserve de 400 ml)
2 cartofi mari
1 ceapă
2 linguri de unt
1 lingură rasă praf de curry
1/2 linguriţă nucsoara măcinată
2 litri supă de legume
500 ml smântână dulce
sare
piper proaspăt măcinat
pentru servire
6 linguriţe ulei de dovleac (opţional)
2 cepe
ulei pentru prăjit
crutoane sau biscuiţi crackers
Preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mare.
Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cuburi.
Încingeţi untul într-o oală.
Adăugaţi şi sotaţi ceapa 1 minut.
Adăugaţi cartofii, porumbul, nucșoara şi praful de curry.
Stingeţi cu supa de legume.
Fierbeţi 40 de minute până când cartofii sunt bine fierţi.
Pasaţi supa în blender şi adăugaţi smântâna dulce.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Pentru servire: curăţaţi cele două cepe, tăiaţi-le peştişori şi prăjiţi-le bine (fără să le ardeţi, la foc mediu).
Supa cremă de porumb se serveşte cu ceapă prăjită, ulei de dovleac şi crutoane.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp