Supă cremă de roşii cu busuioc şi mentă
Supă cremă de roşii cu busuioc şi mentăVersiune rafinată a unei supe clasice italiene (Zuppa di Pomodoro), crema cu roşii, busuioc şi mentă, dulce-acrişoară şi picant-parfumată, este, pe cât de simplu de realizat, pe atât de complexă în arome. O delicatesă!
Porţii: 4-5
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente:
6 roşii mari, bine coapte
2 linguri pastă de tomate
1 cartof mare
1 ceapă mare
3 căţei de usturoi
3 linguri ulei de măsline
1 ardei iute roşu (opţional)
2 linguri busuioc tocat
1 lingură mentă tocată
1 linguriţă de zahăr
sare
piper proaspăt măcinat
plus (opţional):
crutoane pentru servire
smântână dulce pentru servire/decor
Preparare:
Decojiţi roşiile şi tocaţi-le. Curăţaţi cartoful şi tăiaţi-l cubuleţe. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul. Scoateţi seminţele ardeiului şi tocaţi-l. Încingeţi uleiul într-o oală. Adăugaţi şi sotaţi 30 de secunde ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Adăugaţi roşiile tocate şi pasta de tomate. Amestecaţi des. Adăugaţi cartofii şi 1 litru de apă. Fierbeţi 35-40 de minute până când cartofii au fiert bine. Adăugaţi menta, busuiocul, zahărul, sare şi piper după gust. Lăsaţi să mai dea câteva clocote. Pasaţi totul cu un blender sau robot de bucătărie şi, dacă doriţi, strecuraţi. Supa de roşii cu busuioc şi mentă se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, decorată cu smântână dulce.
Pentru mai multe reţete, vizitaţi www.cevabun.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp