Supă de dovlecei şi couscous
Supă de dovlecei şi couscousIngrediente: 30 gr unt de masă, un fir de praz, de mărime medie, doi morcovi mici, o linguriţă vârf Vegeta, patru dovlecei, mărime medie, 100 ml smântână, 100 gr couscous, sare, piper negru, frunze de ţelină, apă
Mod de preparare: Într-un vas adânc se pune untul la topit, apoi se adaugă morcovii raşi pe răzătoarea mare şi prazul tocat mărunt, până se înmoaie bine. După 7-8 minute se adaugă Vegeta şi apa cât să le acopere şi se lasă la fiert 10 minute, la foc mic. Se curăţa dovleceii, se taie în cubuleţe şi se adaugă la mâncare, iar după 10 minute, se scot, se trec prin blender şi se adăuga în vasul cu legume. Se adaugă couscous-ul, se lasă 5-6 minute până fierbe, apoi se adaugă smântână, frunzele de ţelină, sare, piper şi se opreşte focul.
Sursa: www.gastronomie.ele.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp