Supă iute acrişoară de varză
Supă iute acrişoară de varzăIngrediente
1 varză china-mica
1 morcov
3 cepe verzi
1 l supa de găină
25 g ciuperci uscate
ghimbir dat pe răzătoarea fină
3-4 linguri sos soia
1 lingura sos oyster
sare
tăitei
3-4 linguri ulei de arahide
Mod de preparare
Cipercile uscate se fierb 10 minute în supă. Între timp pregătim legumele. Varza se taie grob. Morcovii se taie în fâşiute subţiri, ceapa felii, ghimbirul se dă pe răzătoare. Încingem tigaia, apoi uleiul, punem ceapa verde, îvârtim de 4-5 ori, după care adăugăm fâşiutele de morcov, amestecăm şi după maxim 1 minut, adaugăm varza şi amestecăm. Condimentăm cu sosul de soia şi sos oyster, amestecăm şi mai lasăm vreo 2 minute. Adăugăm supa şi condimentăm din nou, cu sare. Dacă mai e nevoie, puteţi adăuga sos de soia. Lăsăm să fiarbă 3-4 minute cu capac, timp în care fierbem tăiţeii. Se fierb în apă fără sare 2 minute. Se strecoară şi se clătesc scurt cu apa rece. Tăiţeii se pun pe fundul castronului, iar supa se poate adăuga deasupra.
Mai multe idei pentru supe găsiţi aici .
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp